Ir al contenido principal

Andreu Pujol presenta el seu darrer llibre "101 Anècdotes del Montseny" a l'Espai Gorg de Llibres

101 anècdotes del Montseny

L'historiador i escriptor Andreu Pujol Mas va presentar aquest mes de juliol la seva última creació literària al nostre espai.

Un llibre que "comprèn més d’un centenar de textos amens i didàctics que recullen fets històrics, llegendes, oficis, personatges i altres curiositats del massís del Montseny. Amb una edició ricament il·lustrada, es tracta d’un volum que tant serveix per endinsar-se en el Montseny des de la butaca de casa com per utilitzar-lo com a guia i viure de prop el que s’hi explica. El Montseny és un territori de contrastos: proper a la ciutat, però, a la vegada, força desconegut fins fa relativament poc. El dinamisme de les seves valls difereix de la calma i l’aïllament dels seus boscos i cims, indrets rics en llegendes misterioses i supersticions. Fins i tot el paisatge mediterrani de les cotes més baixes difereix del clima subalpí de les altures en qüestió de pocs quilòmetres. El Montseny ha estat inspiració de literats i artistes de tota mena, i lloc d’estiueig de les classes benestants, però també és el paratge de les feines extenuants de bosquerols, pagesos, carboners i terrissaires. Bruixes, pintors, dones d’aigua, militars, clergues, presidents, tritons, avets i reis, sempre a l’ombra de les muntanyes, són alguns dels variats motius que tracten aquestes pàgines."


Agraïts de poder-lo acollir i quedar-nos un magnífic exemplar dedicat. Esperem que el llibre sigui tot un èxit!


 
Sobre l'autor: 


Andreu Pujol Mas (Breda, Selva, 12 de setembre de 1986) és un escriptor, historiador i historiador de l'art català.
Es va llicenciar en història i en història de l'art a la Universitat de Girona i és postgrau en Gestió de l'Art Actual per la Universitat de Barcelona. També realitzà el màster en Iniciació a la Recerca en Humanitats a la Universitat de Girona, finalitzat amb la tesina L'arquitectura escolar pública a Espanya (1900-1936): Historiografia i història. Ha desenvolupat tasca d'investigació en el camp de l'arquitectura escolar noucentista.
El seu primer llibre va ser Homenatge a Salvador Riera (Associació de Veïns Vilatans de Breda, 2012), una breu biografia del marxant d'art bredenc Salvador Riera, escrita en col·laboració amb la historiadora de l'art Gloria Bosch Mir. Aquell mateix any va publicar Podran arranar, però no desarrelar: Vida de Mn. Pere Ribot i Sunyer (Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2012), una biografia del sacerdot, poeta i lluitador antifranquista. L'any 2013 va publicar Ministeri d'Incultura: Catalunya a la recerca d'un kitsch nacional (A Contra Vent), un assaig que defensa la necessitat de la cultura catalana de comptar amb certs productes de baixa qualitat, com ara premsa rosa o televisió porqueria.[cal citació] De 2018 és Vam fer un referèndum (Saldonar), sobre el referèndum d'independència de Catalunya de l'1 d'octubre del 2017.

Col·laborador habitual de diversos mitjans de comunicació fent-hi anàlisi polític: El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, El Temps, TV3, Telecinco, La Sexta, Cuatro i Catalunya Ràdio, entre d'altres

Des del 2011 és regidor a l'Ajuntament de Breda pel grup municipal d'ERC. Actualment n'és primer tinent d'alcalde i gestiona les carteres de Cultura, Patrimoni, Promoció Econòmica, Comerç, Turisme i Comunicació.





Comentarios

Entradas populares de este blog

Contacontes amb Laura Arxé

  El proper 11 de març ens visita la Laura Arxé per oferir-nos una sessió de contacontes. Seràn màgics, divertits, misteriosos...? Veniu a descobrir-ho Activitat gratuïta!    

Presentacions literàries desembre: 'Vèncer la por' de Jordi Amat i 'Relats del Buscador' de Guillem Gallifa

 

Ioga al Gorg

  Després d'una tarda de deures i jocs de taula, hem practicat ioga improvisadament a l'espai!